Kleurtechniekenworkshop- Julia Woning

workshop1Kleuren voor volwassenen is nog steeds heel erg populair. Alleen is niet iedereen even handig in het kleuren. Laten we eerlijk zijn voor de meesten is kleuterschool al enige jaren geleden en vaak was dat de laatste keer dat ze serieur een kleurpotlood ter hand genomen hebben. Om al deze mensen van dienst te zijn is er nu een instructie boek voor het kleuren. Dit boekje is onmisbaar voor iedereen die zijn kleurtechnieken wilt verbeteren.

Julia Woning laat je zien hoe je met bepaalde kleurtechnieken en het juiste kleurenpalet de mooiste kleurplaten maakt. Bovendien leer je je eigen stijl ontwikkelen door het toevoegen van patronen, schaduw en lagen. Ook laat ze verschillende mix media zien, het effect van blenden en het gebruik van terpentine.

In deze ‘Kleurtechniekenworkshop‘ is kunstenares Julia Woning je ultieme gids bij het kleuren – zij begeleidt je van begin tot eind en bij elke stap van het proces. Het begint allemaal met het juiste gereedschap en een beetje voorkennis: je kleurmateriaal en de kleurenleer. Je leert in haar workshop alles over de meest gebruikte materialen, wat hun eigenschappen zijn en hoe je ze het best tot hun recht laat komen. Van kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelpotloden, pastelkrijt, viltstiften, waterverf, markers en gel- en glitterpennen tot de doezelaar, wit als kleur en gum als kleurmateriaal.

workshop2* Veel achtergrondinfo over kleurmaterialen en hun eigenschappen
* Een perfecte balans tussen instructiepagina’s & inspirerende voorbeelden en witruimte om zelf te
oefenen
* Landscape formaat geeft volop ruimte om te schetsen en uit te proberen

Met dit boek toont de schrijfster, bekend van de Dikke Dames, verschillende technieken om tekeningen in te kleuren. Na de inleiding komt een uitleg over kleurgebruik aan de hand van de kleurencirkel: hoe creƫer je kleurcontrasten, kleurverlopen en complementerende kleuren.

Dit wordt gevolgd door een korte geschiedenisles over het inkleuren en het ontstaan van papier. Hierna worden in verschillende hoofdstukken de teken- en kleurmaterialen uitgelegd, namelijk grafietpotloden, kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelkrijt, viltstiften, markers, verfstiften, gelpennen, fineliners, tangle en doodles, gum, puntenslijper en fixatief. Uiteindelijk zijn er hoofdstukken over huidskleur, de werkplek, hoe te beginnen en schaduwwerking. Dit alles wordt zeer uitgebreid en duidelijk uitgelegd met interessante achtergrondinformatie, handige kleurtips, tips over het aanschaffen van materialen, mooie kleurentekeningen en kleurplaten. Een vrolijk en informatief boek, geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met tekenen en kleuren.

Kleurtechnieken workshop

workshop1

 

Geplaatst in Diversen, Technieken

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol