Fantasiedieren kleurplaten

Niemand is te oud om te genieten van fantasie dieren. Geen afbeelding die zo tot de verbeelding spreekt als een mooie fantasie kleurplaat. Het gebruik van de meest uiteenlopende kleuren is nodig om bijvoorbeeld de glanzende schubben van een draak vorm te geven. Ook de manen van een eenhoorn vragen om buitengewone invulling.
Hier zul je fantasie kleurplaten vinden die nog voor een groot deel zelf in te vullen zijn. De keuze om er een surrealistische prent van te maken of een dier dat zo uit het bos zou kunnen stappen is geheel vrij.
Klik op de afbeelding om de kleurplaat te downloaden.



 De Eenhoorn

Dit op een paard lijkend dier is voor het eerst afgebeeld op Mesopotamische kunstwerken zo’n 300 jaar voor Christus. Er is ook melding in Indiase en Chinese volksverhalen.

Dit edele dier is volgens de Mythologie zo groot als een paard met witte vacht en manen. De ogen zouden donkerblauw zijn en op het voorhoofd prijkt een kaarsrechte hoorn die tot bijna een halve meter lang kan worden. Deze hoorn is spiraalvormig gedraaid.

Verder heeft dit fraaie dier een leeuwenstaart en een sik zoals geiten dit hebben.

*

Ook zijn er vele fantasie kleurplaten voor volwassenen die niets met de wereldgeschiedenis en zijn mythologie te maken hebben, maar simpel weg zijn ontstaan uit de prachtige fantasie van de maker. Het is dan ook aan de liefhebber van kleuren om er de gepaste invulling aan te geven. En dat kan in sommige gevallen nog een behoorlijk uitdaging zijn.


Het ‘Unicorns’ Kleurboek:

Unicorns

De eenhoorn brengt al eeuwenlang de fantasie van velen op hol. In dit kleurboek vind je prachtige illustraties van dit mythische dier. Zoals een Eenhoorn met een jonge ridder in de strijd of combinaties met zeeslangen met vinnen en nog veel meer.

Unicorns kleurboek bij bol:
S. Shaffer
Engels – paperback
32 pagina’s
5,99 Euro

Ook deze onderstaande drie gratis kleurplaten mogen er absoluut zijn. Klik op de afbeelding om bij de gratis printbare kleurplaat te komen.
 

 

 

 

 

 

 

Als liefhebber van Fantasy kleurplaten kan het interessant zijn om ook eens te kijken naar de Fantasie kleurboeken. Het papier van deze kleurplaten is over het algemeen vele malen beter, en dat is van belang voor een echt mooi resultaat. Ook zullen de lijnen van kleurplaten uit kleurboeken niet uitlopen bij de meer vochtige technieken zoals viltstift. Kijk hiervoor op de pagina voor  fantasie kleurboeken.

Geplaatst in Dieren, Fantasie, Gratis kleurplaten

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol