Boeken over Decoupage

Decoupage is een van leukste nieuwe trents op het gebied van knutselen. Erg veel is er nog niet over te vinden in het Nederlands. Zeker bij een leuke hobby als decoupage ben je altijd op zoek naar nieuwe originele ideetjes. Wat is er dan leuker dan een boek om in te bladeren en zo nieuwe inspiratie op te doen. Ook zijn deze boeken geweldige leuk om cadeau te geven.

 

Verrassend creatief met decoupage

Het ideale hobbyboek voor creatieve mensen, met duidelijke instructies voor meer dan 50 exclusieve ontwerpen, stap-voor-stap uitgelegd. Een complete cursus decoupage, met gemakkelijke en snelle projecten voor beginnelingen en gevorderden. Een unieke verzameling van originele ideeën voor dozen, lijsten, friezen, meubels en nog veel meer. Decoratieve geschenkideetjes voor allerlei gelegenheden voor zowel volwassenen als kinderen.

Nederlands
80 pagina’s
Koop het boek bij Bol

Stap-voor-stap decoupage

Wie met deze hobby wil beginnen, zal zich eerst willen oriënteren over het materiaal en de diverse mogelijkheden.

De Engelse schrijfster geeft hier uitleg over en legt vervolgens de op zich eenvoudige techniek uit. In de rest van het boek toont ze aan de hand van tekst en vele kleurenfoto’s ruim dertig voorwerpen, die geverfd, beplakt en gevernist worden. Het betreft zowel oude als nieuwe gebruiksvoorwerpen en decoratieve objecten in willekeurige volgorde. De beschrijving is duidelijk.

Nederlands
Koop het boek bij Bol 

Stijlvolle Decoupage

Decoreren met verf, plaatjes en speciale vernislijm, dat is de kern van dit boek, waarin de auteurs laten zien hoe je allerlei (gebruiks)voorwerpen in je huis kunt versieren. Werkten ze eerder met servetten, nu staan de plaatjes van de Amerikaanse ontwerpster Anna Griffin centraal. Spiegellijsten, dozen, vazen, potten en zelfs haarborstels worden beplakt met bloemen, kippen, fruit en afbeeldingen rond andere thema’s. Het geheel heeft een wat klassieke uitstraling. De beschrijving is duidelijk met opgave van alle benodigde materialen.

Nederlands
47 pagina’s
Koop het boek bij Bol  

Decoupage voor elk interieur

Decoupage is hard op weg een van de populairste hobby’s van de jaren negentig te worden. En dat is niet zo verwonderlijk, want het is een verbluffend eenvoudige techniek en het resultaat is beslist de moeite waard. Allerlei voorwerpen komen in aanmerking om op deze wijze een gedaanteverwisseling te ondergaan: dozen, kistjes, dienbladen enzovoort. En ook het illustratiemateriaal kan overal vandaan komen: cadeaupapier, poëzie-plaatjes, plaatjes uit tijdschriften. Kortom, een leuke, gevarieerde hobby die voor iedereen toegankelijk is. In deze kleurrijke uitgave doet Olga Dol u een groot aantal ideeën aan de hand die eenvoudig uitvoerbaar zijn en dus geschikt voor iedereen, van beginneling tot wat meer gevorderde hobbyist.

Nederlands
48 pagina’s
Koop het boek bij Bol   

Decoupage Met Decorvloei

In dit boekje heb ik leuke uitwerkingen gemaakt met het nieuwe product decorvloei. Decorvloei is een driedelig bedrukt transparant vloeipapier. Het leuke ervan is dat één patroon in verschillende grootten is afgedrukt, waardoor de toepasbaarheid eindeloos wordt, namelijk: één grote afbeelding, twee middelgrote en vier kleine afbeeldingen. Je kunt daardoor met ondergronden van verschillende grootten en in combinatie met allerlei verftechnieken leuke bij elkaar passende setjes maken, bijvoorbeeld dakpannen, vazen en plastic ballen. Zelfs een servies is met decorvloei in combinatie met porseleinverf erg mooi te decoreren. Het bijzondere van decorvloei is dat, hoewel het transparant is, de heldere kleuren bij de verwerking behouden blijven.

Nederlands
32 pagina’s
Koop het boek bij Bol   

————

Geplaatst in Decoupage

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol