Keltische Kleurplaten en Kleurboeken

knoopKeltische knopen en symbolen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding. Het is dan ook niet zo vreemd dat de liefhebbers van kleurplaten voor volwassenen een zwak hebben voor Keltische kleurplaten voor volwassenen.
Het Keltische geloof was van het begin der tijden af aan grotendeels gebaseerd op de natuur. Hierbij speelden niet alleen de vier elementen een belangrijke rol, maar ook de dierenwereld. Juist de karaktereigenschappen van de dieren waren onderwerp voor symbolen.

Keltische mandala’s zijn dan ook een logisch gevolg op de fascinatie voor deze oude cultuur.

Keltische mandala’s – H. Holitzka

mandalakleurboek2Dit boek bevat uitsluitend mandala’s ontleend aan de oude Keltische cultuur. De kracht van de in elkaar gevlochten slangen en knopen is een van de weinige bekende geheimen van dit uitgestorven volk.

Het tekenen en inkleuren van mandala’s wordt vooral in groepjes gedaan als meditatie of om te ontspannen. Mandala’s zijn (meestal) kringvormige, symbolische, geometrische tekeningen. Na een zeer korte inleiding en gebruiksaanwijzing van de tekeningen volgt een korte beschrijving van de betekenis van de kleuren en daarna de 32 motieven, die ontleend zijn aan oude Keltische motieven.  Dit boek bevat 32 pagina’s en maakt een geweldig origineel presentie.

Keltische mandala’s – H. Holitzka
32 pagina’s
12,50 bij Bol

Gratis Keltische kleurplaten zijn er natuurlijk ook. Houd er altijd rekening mee dat je niet met natte kleurmaterialen op zelfgeprinte tekeningen kunt werken. Printerinkt loopt uit als het nat wordt.

Gratis Keltische kleurplaten (rechtsklik op afbeelding en kies afdrukken)

keltische vogel-klkeltische vogel-kl2

 

 

 

 

 

1-keltische-knoop-kl 2-keltishe-knoopkl

 

 

 

 

 

 

En dan zijn er mensen die kleurplaten voor volwassenen niet serieus nemen. Ook zijn er velen die dit wel iets lijkt maar  die moeite hebben zich er iets bij voor te stellen. Kijk eens geduldig naar onderstaande  mooie Keltische kleurplaten voor volwassenen die al ingekleurd zijn. Echt, alleen het zien van deze resultaten maakt dat je zin in kleuren krijgt.

kleurplaat1kleurplaat2

kleurplaat3

keltCeltic Animals Colouring Book –  Mallory Pearce

Voeg je eigen kleurcombinaties toe aan deze prachtig getekende Keltische vogels, vissen slangen en andere mythologische dieren. Ook zijn er afbeeldingen van bloemen en planten op die prachtige Keltische manier.

Dit kleurboek voor volwassenen heeft 48 kleurplaten voor eindeloos kleurplezier voor alle leeftijden.
48 pagina’s
6,49 euro bij Bol
(Engelse uitgever)

.

 

kelt2Celtic Design Colouring Book – Ed Sibbett

In dit boek vind je een prachtige verzameling geometrische afbeeldingen uit de Keltische bronnen. De decoratieve afbeeldingen komen allemaal uit bestaande Boeken over de Kelten.37 illustraties die wachten op mooie kleuren combinaties zodat ze nog beter uitkomen. Een geweldig cadeau idee of kleurboek om mee te nemen op vakantie.Eventuele bijschriften zijn in het Engels.
48 pagina’s
7,49 bij Bol

 

 

 

Geplaatst in Cultuur, Gratis kleurplaten

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol