Hoe kan ik mijn eigen etiketten maken en printen

Iedereen heeft die kant en klare en vooral dure vellen etiketten wel eens in de winkel zien liggen om dan toch maar weer die lelijke kleine etiketjes te kopen voor op je zelfgemaakte producten. Met het gebruik van decoupage is dat allemaal voorbij.

Hieronder leg ik uit hoe je in een handomdraai zelf etiketten print en op je potten plakt.

 

Ik ga vandaag mijn kruiden onderhanden nemen. Op dit moment zwerven er al weer verschillende zakken met kruiden door de keuken. Ze sluiten niet goed af en verliezen hun aroma. Op het web vond ik een gratis download van leuke ouderwetse etiketten. Ze zijn in het Engels maar met een Amerikaanse man is dat wel zo handig.
Na wat gepruts in mijn fotobewerkingsprogramma had ik de afbeeldingen in de maat die ik wilde hebben en ze op een Word pagina geplakt. Tijd om te gaan printen.

Nu is het zaak om vloeipapier netjes rond een printer papiertje te plakken en daarop af te drukken en vervolgens je inkt te fixeren. Kijk voor meer uitleg hierover op Hoe print ik zelf afbeeldingen voor decoupage

Toen dit voor elkaar was ben ik op zoek gegaan naar wat oude jampotten. Ik heb ze grondig schoongemaakt en klaargezet. Vervolgens de etiketten zo netjes mogelijk uitgeknipt en met behulp van mijn zelfgemaakte Mod-Podge op de potjes geplakt. Het werd rond de etiketten een kliederboel en toen ik het wilde afvegen ging het bijna mis met mijn zelfgemaakte etiket. Nadat ik de lijm even had laten drogen kon de het overbodige lijmresten met een nat stukje keukenrol zo afvegen. Mocht dit niet lukken vrees dan niet. Als de lijm echt droog is kun dit met een mesje prima wegschrapen. Als je de potjes afwasbaar wilt maken moet je de labels lakken, ik heb daar niet voor gekozen omdat mat meer bij het oude past.

Dit pakte zo leuk uit dat ik in het vervolg al mijn jams en chutneys van zo’n leuke zelfgemaakt etiket ga voorzien. Er is genoeg te vinden op het internet dat je mag gebruiken. Ze hebben echt de oude ‘look’ nu nog iets verzinnen met de deksels. Oude kranten?

 

 

Download je eigen vintage kruiden etiketten om te printen en te gebruiken voor je decoupage projecten.

Vintage blad1

Vintage blad2

 

Wil je een echt leuk ontwerp voor je zelf te printen decoupage etiketten? Kijk dan eens naar de etiketten op de site Bureaubewust voor een paar euro koop je leuke ontwerpen die je zo vaak kunt printen als je wilt. Onderstaande etiketten kreeg ik gratis en geef ik daarom ook weer door. Ik heb ze op een word document gezet zodat je zelf de etiketten groter en kleiner kunt maken. 

Klik hier voor het document

————

Geplaatst in Decoupage

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol