Extravagante Kleding, Bruidsjurken En Uniform Kleurboeken


victorianfashion

Extravagante Kleding, bruidsjurken en uniformen vormen een bron van inspiratie voor de makers van kleurplaten voor volwassenen.

Mochten er nog mensen zijn die kleurboeken voor volwassenen kinderachtig vinden dan moeten die deze extravagante kleding en andere mode kleurboeken voor volwassenen eens bekijken. Boeken vol prachtige tekeningen van overdadige kleding uit bijvoorbeeld de Victoriaanse tijd zijn goed voor urenlang kleurplezier.
Alle teksten in deze kleurboeken zijn in het Engels.

Het ‘Victorian Fashions’ Kleurboek:

Victoriaanse Kleding

Deze 45 kleurplaten voor volwassenen zijn voorzien van kostuums uit het Victoriaanse tijdperk, zorgvuldig overgenomen uit authentieke bronnen. Over hun strak geregen korsetten en hoepelrokken golvende jurken,  geaccentueerd door sierlijke kant, handschoenen, mutsen, en parasols. Een must voor mode-historici en liefhebbers van Victoriaanse kleding.

Victorian Fashions kleurboek bij Bol.com
Tom Tierney
Engels – paperback
48 pagina’s
5,99 Euro

Het ‘French Baroque And Rococo’ Kleurboek:

Baroc

Mode regeerde aan het hof van de Zonnekoning, Lodewijk XIV (1638-1715), en zijn opvolger, Lodewijk XV (1710-1774). De Zonnekoning dwong de hovelingen van Versailles de barokke stijlen te volgen. Een duidelijk lichter gevoel voor mode heerste aan het hof van Lodewijk XV, die de voorkeur gaf aan de Rococo stijl. In dit kleurboek voor volwassenen zijn 45 kleurplaten uit die tijd verzameld.

French Baroque And Rococo kleurboek bij Bol.com
Tom Tierney
Engels – paperback
48 pagina’s
6,99 Euro

Het ‘Uniforms Of The American Revolution’ Kleurboek:

Uniformen van de Amerikaanse revolutie

De eenendertig levendige tekeningen in dit kleurboek voor volwassenen  reproduceren een spannend panorama van de militaire kledij uit de Amerikaanse revolutie. Er zijn zelfs volledige instructies voor de kenmerken  van de vaandels en de kleding van gewone soldaten met de kenmerkende kleuren van Engels, Frans, en Pruisische troepen.

Uniforms Of The American Revolution kleurboek bij Bol.com
Peter Copeland
Engels – paperback
64 pagina’s
5,99 Euro

Het ‘Godey’s Fashions ‘ Kleurboek:

Godey mode

Prachtig aangepaste en weergegeven kleurplaten voor volwassenen, van “Godey’s Lady’s Book”, een populair 19de-eeuwse mode tijdschrift. Een authentiek overzicht van de evoluerende Victoriaanse mode – van kanten decolletés en langwerpig lijfjes en extravagante mutsen. Dertig kleurplaten van weelderige jurken, jassen en accessoires.

Godey’s Fashionskleurboek bij Bol.com
Ming Ju Sun
Engels – paperback
30 pagina’s
5,99 Euro

Het ‘Erte Fashions’ Kleurboek:

Erte mode

De in Rusland geboren ontwerper Erte was een belangrijke invloed op de stijl en het ontwerp van kleding in de 20e eeuw. Dertig van zijn mooiste Art Deco kostuums, gemaakt tussen 1915 en 1922, verschijnen in deze schitterende collectie. Een kleurboek voor volwassenen vol kleurplaten met exotische kleding, met vloeiende linten en andere fantasievolle ontwerpen.

Erte Fashionskleurboek bij Bol.com
Marty Nobel
Engels – paperback
30 pagina’s
5,99 Euro

Het ‘Byzantine Fashions’ Kleurboek:

Byzantijnse kleding

Een kleurboek met 45 afbeeldingen van authentieke kostuums, zoals weergegeven in oude mozaïeken en beeldhouwwerken. Kleurplaten met kledij van alle klassen – van de eenvoudige tunieken van  vroeg-christelijke mensen en de  kogelvrije vesten van Romeinse krijgers en habijten versierd met kruisen, gedragen door een priester van de 10e eeuw, en een fijn brokaten gewaad van een 12e-eeuwse Byzantijnse prinses.

Byzantine Fashions kleurboek bij Bol.com
Tierney
Engels – paperback
48 pagina’s
8,99 Euro

Het ‘Wedding Stained Glass’ Kleurboek:

Bruidskleding

Acht mooie bruidsscènes: bruid en bruidegom, bloemenmeisje, ring aan toonder, bruidsboeket, vier-laags bruidstaart en nog veel meer.

Wedding Stained Glass kleurboek bij Bol.com
Pat Steward
Engels – paperback
8 pagina’s
2,99 Euro

 

 

—————

Getagd met , , , ,
Geplaatst in Cultuur, Kleurboeken

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol