Decoupage op kalebassen

kalebassen0Op zoek naar leuke ideetjes om de decoupage techniek op toe te passen viel mijn oog op de wilde kalebassen die hier overal langs de weg te vinden zijn. Deze van origine groene kalebassen drogen uit en worden prachtige ballen met een houterige buitenkant. De binnenkant was zo droog dat ik in enkelen de zaadjes kon horen rammelen.

Decoupage op kalebassen

Dagenlang heb ik lopen dubben hoe ik van deze decoratieve ballen iets leuks kon maken. De gewone decoraties leken mij te kitsch. Met wat schuurpapier en staalwol heb ik de kalebassen mooi glad gekregen. Uiteindelijk kreeg ik het idee om iets met insecten te doen in hun natuurlijke kleuren. Om te zorgen dat mijn zelfgemaakte  Hodge podge lijm  niet in de kalebas kon trekken en daardoor de afbeelding niet zou blijven zitten heb ik ze eerst gelakt. Vervolgens heb ik met de computer wat afbeeldingen op gezocht, op maat gemaakt en afgedrukt. Kijk voor meer informatie over zelf printen van afbeeldingen op: Hoe print je zelf afbeeldingen voor decoupage 

kalebassen2

Hoge school decoupage

Bij de eerste poging waren mijn afbeeldingen te klein. Bij de tweede poging met grotere afbeeldingen was de uitkomst mooier dan verwacht. Na twee lagen lak over de afbeeldingen hadden de kalebassen een mooie diepe glans en voelden glad aan. Ik denk dat ik er aan de bovenkant een gaatje in boor om er met een koortje mooie kerstballen van te maken. Ook denk ik aan ronde gordijnringen waar ik deze versierde kalebassen in kan  zetten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben met de resultaten.

kalebassen3

kalebassen4

Zelf kalebassen drogen

Elk najaar kun je voor een prikkie overal kalebassen kopen in Nederland. Ook zou je erover kunnen denken om ze zelf in de tuin te zaaien. Ze zijn uiterst decoratief en je kunt ze op een droge goed ventileren plaats drogen. Er zijn allerlei vormen en maten te krijgen.

kalebassen1

Geplaatst in Decoupage

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol