Decoupage op een blikken trommel

decoupage-blik-0In de plaatselijke kringloopwinkel kwam een paar leuke blikjes tegen met de foute opdruk. Nu ik doorheb hoe decoupage werkt schieten er dan allerlei decoratie ideetjes door mijn hoofd.
Op een andere site had ik iemand een houten doosje met krantenpapier zien beplakken en dat zag er erg leuk uit.

Tijd om dat eens uit te proberen.

Een blikje versieren met decoupage

Omdat ik bang was dat het randje waar het deksel over het blikje schuift zou beschadigen en ik dan die lelijke lak zou gaan zien, moest daar een oplossing voor komen. Ik heb er voor gekozen de lak er af te schuren en de rand blank te laten. Later zou dat toch nog blanke lak over komen.

decoupage-blik-1

Om geen lelijke rare randen te krijgen waar mijn krantenpapier overlapt besloot ik in een opwelling alles te scheuren en het vervolgens kriskras op te plakken. eerst was ik van plan het blikje te schilderen om te voorkomen dat de oude afbeelding door de kranten heen zichtbaar zou blijven. Ik heb daar vanaf gezien omdat dit misschien helemaal niet nodig is en ik het dan voor niets zou doen. Ik moest het dus gewoon proberen en het resultaat afwachten.

decoupage-blik-2

Het viel op dat ik enorm veel lijm nodig had (lees vocht) in verhouding tot de dunne servetten en het vloeipapier dat ik tot nu gebruikt heb. Ook moest ik veel wrijfbewegingen maken met mijn kwast. Misschien dat dit beter zou gaan met een echte verfkwast in plaats van de make-up kwast die ik altijd gebruik. Het lukte, en daar gaat het om.

decoupage-blik-3

Nadat de kranten echt droog waren heb ik twee lagen lak aangebracht om het geheel tegen beschadigen te beschermen. Ik ben er zeer tevreden over en heb een mooi blikje voor de frutsel die altijd door de badkamer slingeren.

decoupage-blik-4

—————

Geplaatst in Decoupage

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol