Mandala kleurboeken uit Nederland

 

Mandala kleurplaten van Nederlandse bodem

Het inkleuren van een mandala kleurplaat is zo moeilijk te maken als je zelf wilt. Van oudsher werkte men bij een mandala van binnen naar buiten en gebruikte men die kleuren die spontaan in de gedachten naar boven kwamen. Door die methode werd het uiteindelijke resultaat een spiegel van de ziel.

Er zijn  prachtige Mandala kleurboeken uitgekomen in Nederland

akashaHet Akasha Mandalakleurboek voor volwassenen

Aan dit boek werkte achttien specialisten op het gebied van Mandala’s mee, die zelf een boek hebben uitgegeven over de Mandala’s in het algemeen. Het resultaat is dan ook een boek met prachtige mandala kleurplaten uit verschillende tekenstijlen.
Auteur: Akasha
Nederlands
120 pagina’s
Koop het boek bij Bol

.

 

mandalawerkboekMandala kleur- en werkboek voor volwassenen

Laat je aan de hand van dit doe-boek meenemen en beleef je eigen mandala-reis met je kleurdoos als bagage. Geniet zoals een kind kan genieten en ook jij kunt opnieuw de kracht van het kind in jezelf ervaren. Laat de zwaarte van de dag los, ontspan jezelf en verbind je met het palet van kleuren zoals je dat om je heen kunt zien vanuit de rijkdom van de aarde.
Auteur: H. de Jong
Nederlands
23 pagina’s
Koop het boek bij Bol

.

Gratis mandala kleurplaten voor volwassenen.

Veel mensen voelen zich ongemakkelijk bij het idee, kleurboeken voor volwassenen. Kleuren, dat is toch voor kinderen? Ik dacht het niet. Veel van deze kleurplaten zijn bijzonder ingewikkeld en menig volwassene kan er zijn tanden op stukbijten. Twijfelt u nog?
Experimenteer dan eens met gratis mandala kleurplaten. Houd er alleen wel rekening mee dat zelf geprinte kleurplaten minder sterk zijn en dat bij natte kleurmiddelen de kleuren kunnen doorlopen. Printer inkt is niet gemaakt om vocht te verdragen.


Mandala’s kleuren voor volwassenen

In dit kleurboek zijn allerlei soorten mandala’s afgebeeld, die kunnen worden ingekleurd door volwassenen en kinderen. Sommige zullen een rustgevende werking hebben, andere hebben een meer dynamische invloed. Het papier is geschikt voor kleurpotlood, soft-pastelkrijt of olie-pastelkrijt. Wellicht is dit kleurboek het eerste dat je na je kindertijd in handen krijgt en moet je weer even wennen aan het gevoel om de dingen om je heen los te laten en je op het kleurwerk te richten.

Auteur: Anneke Huyser
Nederlands
8 pagina’s
Koop het boek bij Bol 

 

 

kleinmandalaKlein Mandala Kleurboek voor volwassenen

Een boek in meeneemformaat vol kleine mandala”s om zelf in te kleuren. Zo kun je je altijd en overal even terugtrekken en een moment voor jezelf creëren.

Auteur: H. Koop
Nederlands
176 pagina’s
Uitgeverij Akasha
18,90 euro

Koop het boek bij Bol 

 

 

Sprookjesmandalas Kleuren

In de wereld van sprookjes kan alles en is overal magie. Dit mandalakleurboek staat vol met sprookjes, symbolen en sfeer. Al kleurend geef je er een persoonlijke betekenis aan.

Voor Hanneke Koop zijn mandala’s een grote inspiratiebron. Zij is al jaren actief op het gebied van mandalatekenen. Eerder maakte zij het ‘Klein mandalakleurboek’.

Auteur: Hanneke Koop
Nederlands
136 pagina’s
17,50 euro, koop het boek bij Bol

Tips en technieken voor het inkleuren

Ben je nog zoekende en weet je niet goed waar te beginnen? Aangezien de meeste mensen na hun kleuterjaren geen kleurplaat meer in handen hebben gehad is dat niet zo gek. Fris je geheugen eens op met tips en technieken voor het inkleuren. Wedden dat je daarna direct aan de slag kunt? Echt kleuren voor volwassenen is leuker dan je denkt.

 

kleurjezelfMandalakleurboek

Mandala’s kleuren is een beetje als koken: een beetje meer zout als het te flauw is, een beetje crème fraîche om het te verzachten. Met kleuren is het hetzelfde: een beetje groen om het op te frissen, een beetje roze om het te verzachten.

auteur: Monique Michel
108 pagina’s
Nederlands
Uitgeverij Akasha
16,50 euro

Koop het boek bij Bol 

.

natuurlikemandalasNatuurrijke mandala’s kleuren

De in te kleuren mandala’s in dit boek zijn een feest van de natuur. Ze staan vol met bloemen, vogels, vlinders, lieveheersbeestjes, bladeren, paddenstoelen, vruchten en schelpen, en vragen erom kleur te krijgen.
Ook wordt er in het kort iets verteld over kleurtechniek. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je deze mandala’s bijvoorbeeld ook op een tas of T-shirt kunt overnemen en kleuren.

Auteur: Ineke Helsdingen
108 pagina’s
Nederlands
Uitgeverij Akasha
Koop het boek bij Bol.

 

dierenmandalasDierenmandalas kleuren

De vele dieren in de mandala’s in dit boek vragen erom om ingekleurd te worden. Sommige dieren staan heel dicht bij je of zijn heel aaibaar, met andere kom je niet zomaar in contact. Allemaal zullen ze iets bij je oproepen. Misschien wordt de olifant dan wel geel of de poes groen. Of misschien kleur jij heel natuurgetrouw. Geef kleur aan je gevoel en verras jezelf.

Auteur: Trudy Dijkstra & Dijkstra, Trudy
Nederlands
96 pagina’s
15,90 euro
Koop het boek bij Bol

mandalasinkleurenMandala’s inkleuren

Op een eenzame of droevige dag kun je al kleurend bij je gelukkig makende innerlijke stiltecentrum komen. Zelfs een verregende zomervakantie kan zo nog kleur en warmte krijgen. Het is de geconcentreerde aandacht waarmee je dit fijne bezinnend creatieve werk doet dat zo’n weldaad is voor lichaam en geest. Je hebt er alleen dit boek voor nodig en kleurpotloden of viltstiften van goede kwaliteit.
Het boek bevat meer dan vijftig in te kleuren mandala’s waarvan er zestien ter inspiratie als voorbeeld in kleur zijn uitgewerkt.

Auteur: M. Klooster
136 pagina’s
Uitgeverij Akasha
18,90 euro Koop het boek bij Bol 

Geef eens een kleurboek weg!
Een mandalakleurboek voor volwassenen vol kleurplaten is een geweldig cadeau idee. Mandala’s worden door iedereen bewonderd en zijn qua moeilijkheidsgraad geschikt voor elk niveau. Het zorgt zeker voor het meest originele cadeau. Onderstaand kleurboek komt met een setje aquarel kleurpotloden.

grotemandalaHet grote mandalakleurboek voor volwassenen

Met dit mooie boek en een doos goede kwaliteit (aquarel)kleurpotloden kun je jezelf of iemand anders dolgelukkig maken. Je kunt volop genieten van het blijmakende en rustgevende mandalas kleuren! Kies je lievelingskleuren en ga lekker aan de slag! Misschien ken je iemand die dit boek ook heeft of wil aanschaffen.

Auteur: Marianne Klooster
Nederlands
96 pagina’s
Uitgeverij Akasha
17,50 euro
Koop het boek bij Bol 

 

 

Geplaatst in Kleurboeken, Mandala's

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol