Wat is decoupage?
Sinds kort houd ik mij bezig met decoupage. Dit is een knutseltechniek waarbij voorwerpen dusdanig met afbeeldingen worden versierd dat het lijkt alsof het erop gedrukt is. Deze techniek geeft zoveel leuke toepassingen en is zo geschikt om cadeautjes mee te maken dat ik hieronder eens uit de doeken doe wat decoupage nu precies is.
Neem eens een kijkje bij de artikelen over Decoupage.   

Veel mensen, vooral vrouwen en jongen meiden, hebben een speciale band met paarden. Paarden kleurplaten zijn dan ook altijd welkom bij de echte paardenliefhebber. Ze zijn er in alle soorten en maten en in elke moeilijkheidsgraad. Een paard natuurgetrouw inkleuren is een van de lastigste kleuruitdagingen mogelijk. Op de speciale paardenpagina vind je gratis kleurplaten en kleurboeken met afbeeldingen van paarden en paardengerelateerde zaken.
Paardenkleurplaten

 

Indianen Kleurboeken en kleurplaten
Kleurboeken zijn van alle tijden, maar kleurboeken voor volwassenen is nog betrekkelijk nieuw. Het is de kunst die kleurplaten te vinden waarbij je creativiteit tot volle uiting kan komen. Ik ben dan ook altijd blij als ik mooie kleurboeken kan vinden. Deze kleurplaten van de indianen cultuur vormen een ware uitdaging. Niets zo kleurrijk dan een Indiaan als hij op oorlogspad gaat of als er wat te feesten valt. Hun kledij was rijk aan versierselen. Op de  pagina Indianen kleurplaten en kleurboeken vind je een aantal kleurboeken en verschillende gratis kleurplaten.

Er zijn  prachtige Nederlandse Mandala kleurboeken

Mandala kleurplaten van Nederlandse bodem

Het inkleuren van een mandala kleurplaat is zo moeilijk te maken als je zelf wilt. Van oudsher werkte men bij een mandala van binnen naar buiten en gebruikte men die kleuren die spontaan in de gedachten naar boven kwamen. Door die methode werd het uiteindelijke resultaat een spiegel van de ziel.

Kijk hier voor deze geweldige mandala kleurboeken


Nederland kent vele kastelen. Over het algemeen doen die ons denken aan romantiek, ridders en eer. Het is dan ook leuk om eens een kleurplaat van een kasteel onder handen te nemen. Geef er je eigen invulling aan door de keuze van materiaal en kleur. Maak je eigen droomkasteel, creëer een vaandel of vul de omliggende tuinen in. Er zijn prachtige kasteelkleurplaten voor volwassenen te vinden. Probeer er eens een uit en ontdek de rustgevende wereld van het inkleuren. Kasteelkleurplaten voor volwassenen.

 

Gratis Bloemen en planten kleurplaten voor volwassenen

November is de maand van storm en regen, tijd om het huis op te vrolijken met weelderige bloemen. Zowel snijbloemen, cactusbloemen als bloesems van bomen en struiken lenen zich perfect voor kleurplaten. Kijk voor de mooiste kleurplaten op de nieuwe pagina:
Gratis Bloemen en Planten kleurplatenMandala’s
Op de een of andere reden blijven mandala’s en op mandala’s geïnspireerde tekeningen ons fascineren. Deze mystieke platen uit Tibet met hun intense kleuren hebben in korte tijd de harten van liefhebbers voor kleuren veroverd. Dandi Palmer maakt de meest prachtige kleurplaten die zijn geïnspireerd door het mandala principe.
Kijk voor deze kleurplaten op de nieuwe pagina:
– Mandala’s als inspiratie bron
Vergeet niet de twee andere nieuwe Mandala pagina’s te bezoeken met veel gratis kleurplaten van hoge kwaliteit.
– Mandala’s met dieren
– Mandala’s traditioneel

Kleuren

Materialen om te kleuren

De meeste kleurplaten zijn geschikt voor diversen materialen. Het meest worden kleurpotloden gebruikt, maar vetkrijt, stiften en houtskool zijn ook zeer geschikt voor het inkleuren van deze kleurplaten. De kleurplaten zijn de basis om de fantasie te prikkelen, veel mensen passen de lijnen naar eigen idee aan voor een origineel resultaat.

Hoe fijn het ook mag lijken om gratis kleurplaten te printen er zit een nadeel aan. Bij het gebruik van waterverf of andere vloeibare kleurstoffen kunnen de lijnen gaan doorlopen. De inkt die in de meeste printers is te vinden is niet geschikt om vochtig te worden. Bij gebruik van kleurpotlood is er niets aan de hand.

————

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol