Decoupage Techniek met kaarsen

decoupage-kaars1Het versieren van kaarsen is een leuke bezigheid en tevens creëert het een geweldige kaars. Omdat ik nu eenmaal aan het knutselen ben met decoupage moest ik dat natuurlijk proberen. Er zijn verschillende technieken te vinden op het internet en ik vond ze allemaal even interessant. Achteraf blijkt wel dat het altijd beter is om het gewoon simpel te houden. Mocht je dus een leuk cadeau idee zoeken, versier dan een paar kaarsen met decoupage. Het maakt een leuk cadeau en je kunt er wat van op voorraad maken zodat je nooit verlegen zit om een presentje.

Decoupage Techniek met kaarsen 1

Volgens een artikel dat ik ergens gevonden had moest je de decoratie met mod-podge of je eigen gemaakte lijm op de kaars plakken en er dan met een verwarmde lepel overheen gaan. Ik heb dit geprobeerd en het ging niet echt lekker. Het idee is goed en misschien dat een geduldiger persoon er tevreden over is. Door de warme lepel smelt de was en zakt je afbeelding als het ware iets in de was. Het werkte inderdaad zo maar erg onregelmatig. Het effect was dan ook niet strak genoeg.

decoupage-kaars2

decoupage-kaars3Decoupage techniek met kaarsen  2

Vervolgens kwam ik een site tegen die de afbeelding met een dun laagje gesmolten was bestreek. Dat leek me wel wat. Ik heb was van een andere kaars gesmolten en met een kwast op mijn afbeelding aangebracht. Het gevolg was dat ik de kaars kon weggooien. Ik wilde een set van drie kaarsen maken voor mijn tafelversiering en dat kon ik dus vergeten. De afbeelding werd melkachtig wit en niet egaal want dan had ik er nog mee kunnen leven.  Het was een klodderige bende. Op dat moment had ik er even genoeg van.

decoupage-kaars4

decoupage-kaars5

Decoupage techniek met kaarsen 3

Na een paar weken bedacht ik dat ik veel te moeilijk deed. Waarom niet gewoon plakken en lakken zoals ik altijd doe? Waarom zou de buitenkant van de kaars met de afbeelding als een gek gaan fikken? Daar is volgens mij niet genoeg reden toe. Misschien bij dik papier en als je de hele kaars omvat, maar vast niet met mijn zelf geprinte vloeipapier. Ik heb een dikke kaars gebruikt en daar brand de buitenkant nauwelijks van. Bij dunne kaarsen kan het een ander verhaal worden vrees ik. Toch denk ik dat de meesten die iemand een kaars cadeau doen zo’n dikke kopen. Ik heb er in elk geval weer een leuk cadeau idee bij.

Ik heb drie afbeeldingen op de kaars geplakt en er twee met lak bestreken. De afbeelding zonder lak liet na een tijdje los. De was neemt blijkbaar mijn zelfgemaakte mod-podge op en dan rolt de afbeelding er gewoon weer af. Het kan zijn dat dit beter gaat met de echte mod-podge.

decoupage-IMG_0817

Geplaatst in Decoupage

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol