Indianen kleurplaten en kleurboeken

Kleurboeken zijn van alle tijden, maar kleurboeken voor volwassenen is nog betrekkelijk nieuw. Het is de kunst die kleurplaten te vinden waarbij je creativiteit tot volle uiting kan komen. Ik ben dan ook altijd blij als ik mooie kleurboeken kan vinden. Deze kleurplaten van de indianen cultuur vormen een ware uitdaging. Niets zo kleurrijk dan een Indiaan als hij op oorlogspad gaat of als er wat te feesten valt. Hun kledij was rijk aan versierselen. Hieronder vind je een aantal kleurboeken en verschillende gratis kleurplaten.

En denk nu niet dat je te felle kleuren gebruikt want de originele kleuren waren behoorlijk opzichtig. Deze kleurboeken zijn elk goed voor een winter lang kleurplezier.

Kleurboeken voor volwassene groeien elke dag in populariteit. Het is namelijk helemaal niet makkelijk zoals velen lijken te denken, het is zelfs bijzonder lastig om een acceptabel resultaat neer te zetten. Download een van de gratis kleurplaten en probeer het gewoon.

Indianen kleurboeken voor volwassenen

Deze kleurboek is zo mooi omdat dat ontwerper daadwerkelijk onderzoek heeft gedaan naar de uiterlijke kenmerken van een Indianenstam. Ze vormen dan ook een flinke uitdaging voor de doorgewinterde kleurliefhebber om daar een levensechte prent van te maken.

North-West Coast Indians – David Rickman 

Museum conservator en illustrator David Rickman heeft in dit boek kans gezien de rijke, verloren gegane cultuur van Northwest Coast indianen in 33 kant-en-klare kleurplaten gevangen. Hij tekende de traditionele levensstijl en kostuums van de Nootka, Chinook, Kwakiutl en andere stammen uit de late 18e tot begin 20e eeuw. De bijschriften die uitleg geven zijn in het Engels. Jammer genoeg geven ze in nederland nog niet veel kleurboeken op onderwerp uit.

Engels

In totaal 48 pagina’s
Koop dit boek bij bol.com voor 6,99 euro

tribesIndian Tribes of North America Colouring Book

38 zorgvuldige zeer realistische tekeningen van de verschillende indianen stammen die ooit de Amerikaanse vlaktes bevolkten. Behalve mooie tekeningen  geeft dit boek ook uitleg over de afbeeldingen. De tekst is in het Engels maar dat geeft gelukkig voor niemand meer problemem.
Koop het boek bij Bol

 

 

 

 

Gratis Indianen kleurplaten

Het leukste van kleurplaten inkleuren is toch wel dat het een bezigheid is die zowel jong als oud aanspreken. Niets zo gezellig als een regenachtige zondagmiddag met de kinderen of kleinkinderen rond de tafel met kleurpotloden in de weer te zijn.

Klik HIER voor deze gratis kleurplaten

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je kiezen voor de gratis kleurplaten dan moet je er rekening mee houden dat je deze niet kunt gebruiken met natte kleurmiddelen zoals waterverf of inkt. De inkt in printers is niet geschikt om nat te worden en zal uitlopen. Mocht je toch een van die gratis indianen kleurplaten willen gebruiken neem deze dan mee naar een kopieermachine en maak een kopie. Die inkt zou wel geschikt moeten zijn voor natte kleurmiddelen.

Klik hier voor de gratis Tipi kleurplaat

 

Kleurboeken zijn een prima cadeau-idee

Geef iemand een kleurboek en een setje kleurpotloden cadeau en je weet zeker dat je iets origineels geeft en tevens dat je een presentje hebt gegeven dat voor vele uren ontspanning kan zorgen.

 

 

 

 

 

Onderstaande foto heb ik genomen tijdens mijn vakantie in 2010 toen ik het indianenmuseum in Amarillo Texas bezocht. Het laat goed zien hoe prachtig en kleurrijk de kledij van Indianen was. Deze man spat van het doek af als je ervoor staat.

Geplaatst in Cultuur, Kleurboeken

Bruynzeel Super Sixties Kever Blik - 60 kleurpotloden

Box met 60 kleur- en tekenproducten. 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (zwart hout), 2 grafietpotloden, 1 gum en 1 puntenslijper.

potloden
  • Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.
  • De kleurkern is gemaakt uit hoogwaardige pigmenten, de kleuren zijn onderling goed mengbaar.
  • Door dubbele verlijming probleemloos slijpen.
Koop deze doos bij Bol